Új jelszó kérése
Blog
2017.07.11 09:31

Az általunk legjobban bevált só-liszt gyurma (sógyurma) recept

A só-liszt gyurma (más néven sógyurma) az egyik legkedveltebb otthon elkészíthető játék a gyerekek részére, hiszen olcsó, természetes anyagokból készül, könnyen összegyúrható, és képes órákra lekötni a kreatív gyerkőcök figyelmét. Amellett, hogy szuper szórakozást biztosít a gyerekeknek, remekül fejleszti a képzelőerőt, a kézügyességet és a finommotorikus mozgásokat.

A megfelelő sógyurma recept felkutatása

Az interneten sokféle só-liszt gyurma receptet találunk, de szülőként biztosan megnézünk többfélét, végigböngésszük a hozzászólásokat, nehogy belefussunk egy olyan receptbe, aminek elkészítése után a gyurma szétmorzsolódik, nem dolgozható el, vagy nem áll össze rendesen.

Mi most megosztjuk veletek a nekünk legjobban bevált só-liszt gyurma receptet, ami mellett már Só liszt gyurmaévekkel ezelőtt letettük a voksunkat!

Só-liszt gyurma recept:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg finom só
  • 125 ml víz
  • 1-2 evőkanál olaj

Tetszés szerint használhatunk a gyurma színezéséhez ételfestéket vagy természetes színezéket, de a mű elkészülte után is dekorálhatjuk alkotásunkat temperával vagy vízfestékkel.

A hozzávalókat egy nagy tálban szépen összedolgozzuk, és kezdődhet is a gyurmázás!

De mi ebben a játék?

Nagyobb gyerekek maguknak is begyúrhatják, hiszen maga az elkészítés, az alkotóelemekből való létrehozás is nagyon izgalmas élmény lehet. Kisebbeknek készítsék el a szülők, és a már meglévő masszát adják oda.

A gyurmázás élvezetes játék minden gyerek számára, hiszen kiélhetik az alkotási vágyukat, készíthetnek valami maradandót, ami jót tesz az önbecsülésüknek, továbbá a különböző figurák és motívumok kitalálása és megalkotása fejleszti a kreativitást és a kézügyességet.

Nincs ötleted, mikor mit?

Bármilyen ünnep közeledtével hasznos lehet ez a só-liszt gyurma recept, hisz ezáltal készíthető egyedi dekoráció a gyerekek kezei által. Húsvérkor lehet tojás mintákat készíteni, egyedi módon kifesteni, majd felaggatni a barkaágakra dekorációként. Karácsonykor saját készítésű díszeket lehet alkotni belőle, így a gyerekek is aktív résztvevői a karácsonyfa dekorálásának. Születésnapra, évfordulóra nagyon jó megoldás, ha hagyjuk a gyerekeket ajándékot készíteni, hisz az ajándékozás öröme őket is megilleti. Ilyenkor készíthetnek egyedi képkeretet, ékszert (ha a golyók közepét hurkapálcával kiszúrják, később fel is fűzhető nyaklánccá), vagy bármi apróságot, ami a gyerekek szívéből jön.

Emellett jó játék gyerekzsúrokon, közös alkotás elkészítéséhez, vagy akár egy borongós vasárnap délután unaloműzés ellen. Kreatív ötleteket ITT találsz! 

Só liszt gyurmázás

Erre mindenképp figyelj oda!

  • A sógyurma ugyan természetes anyagokból készül, de figyelmeztessük gyermekünket, hogy ne egyen belőle!
  • A só-liszt gyurma hátránya, hogy gyorsan szárad, és száradás után már nem gyúrható újra. Ha gyermekünk nem végleges műalkotást készített, zárt zacskóban a hűtőben tárolható a massza a következő játékig.
  • Ételfestékkel színezett gyurmák elkészítéséhez használj gumikesztyűt, továbbá adj kötényt vagy játszósruhát a gyermekedre!
  • Amennyiben elkészült a mű, kiszárításnál figyeljünk oda arra, hogy forgassuk az elemeket, vagy rácson szárítsuk, hogy minden oldalról könnyedén, gyorsan szikkadjon!

Ha már unod a só-liszt gyurmát…

…vagy új kihívásokra, színekre vagy eszközökre vágysz, nézz szét süthetőlevegőn száradó, vagy a különleges, pisztollyal kinyomható dekor gyurmáink között!

Jó gyurmázást mindenkinek! Kalandra fel!

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Gyurmázz Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/gyurmazz

Üdvözlettel, 

Ági
Gyurmázz.hu
Minden ami gyurma

Webáruház készítés